Gegevens onthouden:
 
Inloggen Bent u een nieuwe klant?    Registreer hier
HomeWebwinkelSpa merkenUw spaFoto’sSpa reparatieDealersSpa service Spaonderdelen
Nature spa Nederlands Nature spa uk

Installatie

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER SPABADEN / JACUZZIS: Wegens het gecombineerde gewicht van een spabad, water en gebruikers is het uitermate belangrijk dat de ondergrond waarop de spa rust, effen, vlak, genivelleerd (waterpas) en geschikt is om dit gewicht te dragen, zonder dat zich verplaatsing of verzakking voordoet, en dit gedurende de volledige periode dat de spa geïnstalleerd is. Indien de spa geplaatst wordt op een oppervlak dat niet aan deze eisen voldoet dan kan de ombouw en/of de spaschaal beschadigd worden. Schade veroorzaakt door een onjuist draagvlak wordt niet door de garantie gedekt. De eigenaar van de spa is ten allen tijde verantwoordelijk voor de juiste toestand van het draagvlak. Een houten vloer is eveneens mogelijk indien deze zodanig geconstrueerd is dat het aan de hierboven beschreven eisen voldoet. De spa moet zodanig geïnstalleerd worden dat de afwatering van de spa wegloopt. Voor spa’s die in een bodem of een grondplaat ver zonken worden, moet de installatie zodanig plaatsvinden dat er, hetzij langs boven, hetzij langs beneden toegang (minimaal 75 cm) is tot de uitrusting voor servicedoeleinden. Verzeker dat er geen belemmeringen zijn die het wegnemen van de zijpanelen van de ombouw zouden kunnen belemmeren. Voor de keuze van de ideale buitenlocatie voor uw spa raden wij u aan met de volgende punten rekening te houden:

  • De nabijheid van de spa, zodat men snel het huis bereikt (vooral bij koud weer).
  • Het pad naar en van de spa, dit pad moet vrij zijn van verontreinigingen en bladeren die gemakkelijk in de spa geraken.
  • De nabijheid tot bomen en struiken, vergeet niet dat bladeren en vogels extra werk kunnen bezorgen waar het gaat om het schoonhouden van uw spa.
  • Een beschermde omgeving zoals een overkapping (een geringere blootstelling aan weer en wind kan een vermindering van de exploitatie- en onderhoudskosten met zich meebrengen)
  • Wij raden u aan om de spa niet onder een dak te plaatsen dat geen afvoergoten heeft, aangezien het afstromende water de levensduur van de afdekking van de spa zal verminderen.
  • Voor installatie binnenshuis moet een goede ventilatie aangelegd zijn. Wanneer de spa gebruikt wordt zal veel vocht ontsnappen. Dit kan op lange termijn bepaalde oppervlakken beschadigen.

STROOM VOORZIENING VAN UW SPA:

Het is zeer belangrijk dat uw spa goed wordt aangesloten rechtstreeks naar de meterkast d.m.v. een VNVK kabel 2.5 Kwadraad (dunnere kabel is levensgevaarlijk!!!). Laat dit doen door een erkend installateur. Indien de spa namelijk verkeerd aangesloten word vervalt alle garantie. Elk Model spa heeft zijn eigen aansluitwaarde, dit wordt bepaald aan de hand van:
1. aantal pompen, vermogen verwarming, en opties op de spa
2. totale verbruik aan stroom van de spa
3. grote van de spa en hoeveelheid waterinhoud
De totale aansluitwaarde van uw spa bepaald hoeveel vermogen er naar uw spa toe moet. Dit wordt door onze verkoop opgegeven als volgt:
- kleine spa 1 x 16 ampere + losse aardlek aangesloten op een aparte groep in uw meterkast
- middel grote spa 2 x 16 ampere + losse aardlek aangesloten op een aparte groep in uw meterkast
- grote spa 3 x 16 ampere (krachtstroom) + losse aardlek aangesloten op een aparte groep in uw meterkast.
In de praktijk komt regelmatig voor dat de spa aangesloten wordt op een aparte groep, maar waar ook nog iets anders op zit? Dit veroorzaakt problemen en de spa zal storingen geven. Daarom is het belangrijk dat uw spa GOED aangesloten wordt en door een ERKENT installateur aangelegd wordt. Zij weten wat wel en niet mogelijk is bij u thuis, vraag ernaar bij aankoop van uw spa!!!

 

 

Deel dit met anderen!

Uw Email: Email ontvanger: